Kellemes meglepetés a német feldolgozóiparból

Jócskán meghaladták a várakozásokat a német feldolgozóipari megrendelések: áprilisban 2,3 százalékkal ugrottak meg az előző hónaphoz képest (amikor változatlanok voltak), év/év alapon pedig 1,3 százalékos volt a növekedés a márciusi 3,4 százalékos csökkenés után. Az elemzők hó/hó alapon 1 százalék körüli növekedésre számítottak.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 12:16

Különösen jó hírként értékelik, hogy a mutatót főleg a belföldi megrendelések dobták meg (4,6 százalékkal), miután márciusban még 2,4 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest. A külföldi megrendelések viszont 0,8 százalékkal elmaradtak a márciusitól, akkor viszont 3,2 százalékkal emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK