Kellemes meglepetés érheti Kínát

A Goldman Sachs szerint 70 százalék a valószínűsége annak, hogy júniusban a belső piacon forgó kínai részvények bekerülnek az MSCI indexeibe - írja a Bloombergre hivatkozva a portfolio.hu. A tét nem kicsi, 16 milliárd dollár áramolhat becslések szerint a kínai piacokra, ha az MSCI felveszi a részvényeket.
portfolio.hu, 2016. június 1. szerda, 13:59
Fotó: MTI/AP

A kereskedési szünetek, valamint a kedvezményezett tulajdonosokra vonatkozó szabályok kezelésével a Goldman szerint sokat tett a kínai kormány annak érdekében, hogy a belső piacon forgó, ún. A-típusú részvények bekerüljenek az MSCI indexeibe. Áprilisban az MSCI öt területet jelölt meg, melyet fejleszteni kell még Kínában, ebből most kettőt sikerült orvosolni a Goldman szerint.

A Goldman áprilisban még csak 50 százalék esélyt látott az indexbe kerülésre. A szakértők kiemelték a hongkongi és sencseni tőzsdék rendszereinek összekapcsolására tett erőfeszítéseket.

A bekerülés egyáltalán nem elhanyagolható fontosságú, ugyanis becslések szerint 16 milliárd dollárnyi tőke áramolhat kínai eszközökbe ebben az esetben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK