Az alumíniumipari óriás 2 millió dolláros veszteséget termelt a június 30-ig terjedő háromhónapos időszakban, szemben a tavalyi második negyedben elért 322 millió dolláros nyereséggel. Elemzők 5-6 centes részvényenkénti eredményre számítottak.

A negyedév során 6 milliárd dollár árbevételt ért el a cég, ami 9 százalékkal marad el a 2011-es év hasonló időszakában teljesítettel. Ez némileg jobb, mint az elemzői várakozások, amelyek 5,8 milliárd dolláros bevételt prognosztizáltak.

Az okok között a társaság az alumínium árának csökkenését említi: a fém átlagosan 18 százalékkal volt olcsóbb az idei második negyedben, mint egy évvel korábban.

Idei évre vonatkozó várakozásain a társaság nem módosított, eszerint a kereslet 7 százalékos bővülése ellátási nehézségekkel párosulhat.

Az Alcoa, amelynek részvénye a Dow Jones IA mutatójának is összetevője, gyorsjelentésével indítja a második negyedéves eredményközlések sorát. A társaságra mint a globális feldolgozóipar egyfajta barométerére tekint a piac, miután termékeit széles körben használják. Az elmúlt 12 hónapban körülbelül 46 százalékot veszített részvényei árfolyamából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!