Ma reggelre sokat javult az euró/dollár árfolyam, ami kedvező hatással volt a kockázatosabb eszközök, így az ebbe a körbe sorolt forint és az árupiaci termékek megítélésére is. Az eurusd jelenleg 1,4270-en áll, tegnap ilyenkor még 1,4160-on jegyezték.

A forint nagyon szűk sávban ingadozik, egy euró ára 268,15 és 267,50 között között mozog, vagyis egyelőre kitartott a 268,50-es ellenállás a keresztárfolyamban, amit szakértők szerint vízválasztónak számít a hazai deviza árfolyamának további alakulása szempontjából.

A dollár gyengülésének köszönhetően forintban olcsóbb lett az amerikai deviza, 187,60-on vásárolják az elmúlt napok 190 feletti szintjéhez képest.

A svájci frank viszont nem követte a dollárt a gyengülésben. Az euó/svájci frank árfolyam tegnap délután 1,2510 körül érte el mélypontját, azóta az emelkedéssel próbálkozik, de egyelőre nem túl meggyőzően. A keresztárfolyam 1,2570-ig jutott, majd visszaesett 1,2550 alá, jelenleg is ezzel a szinttel küzd.

A svájci frank forintárfolyama így nem tudott kimozdulni a 213-214-es árfolyamsávból, jelenleg 213,50 forinton jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!