Képtelen talpraállni a tőzsde

Továbbra is a Mol és az OTP zuhanása jellemzi kedden a Budapesti Értéktőzsdét, a vezető papírok reggel óta nem találnak magukra. Jelentős forgalom továbbra is csak az OTP-ben van, a többi papír piacán érdektelenséggel telik a nap.
Beke Károly, 2013. január 22. kedd, 14:59
Fotó: Napi.hu

Kedd délutánra 19 234 pontig esett a BUX index, ez 2,2 százalékkal maradt el a hétfői záróértéktől. A forgalom egyelőre átlagosnak mondható, de ez továbbra is csak az OTP-nek köszönhető. A bankpapírok közel ötmilliárdos érdeklődés mellett 2,75 százalékkal 4566 forintig estek vissza. A Mol eközben 3 százalékos bukott, 18 435 forinton állt, míg a Magyar Telekom 1,2 százalékkal 404 forintig gyengült.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,8 százalékkal lett olcsóbb, 37 200 forintot ért, míg az Egis 0,4 százalékos lecsorgás után 18 375 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK