Kérdéses az éves terv teljesítése a Kulcs-Softnál

A tavalyi harmincötszörözés után az eddigi adatok alapján idén stagnáló, azaz az egy évvel ezelőttihez hasonlóan 800 millió forintos bevételt valószínűsít a Kulcs-Soft alapító elnöke, szemben az egymilliárd forintos korábbi várakozással.
Józsa Bernát, 2010. június 29. kedd, 13:59
Fotó:


A profit terén mindenképpen tartani igyekeznek a legalább tíz százalékos haszonkulcsot (ez tavaly 12,5 százalék mellett 101 millió forintot jelentett), és a nyereséget ismét osztalékfizetésre fordítanák - mondta el egy befektetői beszélgetésen Kulcsár Tibor, elnök-vezérigazgató. Legutóbb 20 forintot fizettek ki, ami az akkori árfolyamot alapul véve relatíve alacsony 3,7 százalékos hozamot jelentett.

A közkézhányad növeléséről a jelenleg a papírok közel 97,5 százalékával rendelkező Kulcsár a Napi kérdésére elmondta, a jelenlegi árfolyamszintek mellett inkább vásárol (a lélektani alsó határt a 400 forint jelenti). Amennyiben az árfolyam ismét emelkedésnek indul azt első körben hagyja, majd ha esetleg elakad akkor 6-700 forint környékén ismét megfontolja az eladást. Intézményi vevőkre továbbra sem számít, mivel nekik a Kulcs-Soft egyelőre túl kicsi. (A tavaly novemberi bevezetéskor lapunknak még azt nyilatkozta, 1000 forinton vásárlásaival állja majd útját az esésnek, valamint hogy egy éven belül 5-30 százalékos részesedést értékesít majd)

A bevétel növekedését az elnök többek közt a nemzetközi terjeszkedéstől várja. Az első állomás Spanyolországban június 10-e óta elérhető a három legnépszerűbb termékük, de reményei szerint szeptemberre a szlovák, román és német verziók is elkészülnek és megkezdődik terjesztésük.

Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá az iphone-ra és ipadre készített alkalmazások fejlesztésére (a tervek szerint az eszközök értékesítésébe is belefognának, amennyiben sikerül megállapodniuk az Apple-lel). Ezen felül az e-számla modulok eladásából és számlakiküldésből, valamint az eBook szolgáltatásuk felfuttatásával remélik növelni bevételeiket.

Tőkeemelés nem tervez a vállalat, az esetleg tőkeigényesebb fejlesztéseket részvényeladásból finanszíroznák. Folyamatosan keresik azonban az akvizíciós célpontokat (amelyek vételárát részvényben fizetnék meg), ám mivel eddig két céggel folytattak tárgyalást és azok visszaléptek, egyelőre nincs érdemi fejlemény ezügyben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK