Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dollár gyengült hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben. A hat legjelentősebb devizából képzett kosárral szembeni dollár-index három éves mélypontra csökkent. A forint ezzel párhuzamosan erősödött a dollárral szemben hétfőn, míg az euróval és a svájci frankkal szemben árfolyama eltérő módon, de alig változott. A forint euróban kissé gyengült, svájci frankban szerény mértékben erősödött - írta az MTI.

A dollár jegyzése forintban a kora reggeli 252,62-ről 251,81-re csökkent este negyed hétre.

Az eurót a kora reggeli 308,79 után 308,95 forinton, a svájci frankot pedig 261,55 után 261,47 forinton jegyezték este negyed hétkor.

Az eurót reggel 1,2222 dolláron, este 1,2269 dolláron jegyezték. Napközben 1,2296 dolláron is járt a jegyzés, ami három éves csúcs, 2014 decembere óta a legmagasabb érték.

Az euró erősödését a gazdasági növekedésbe vetett befektetői bizalomnak, valamint az Európai Központi Bank (EKB) várhatóan szigorodó monetáris politikájának, vagyis a gazdaságösztönző céllal folytatott eszközvásárlási programja küszöbön álló fokozatos kivezetésének tulajdonítják piaci elemzők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!