Keserű szájízzel zárta a hetet Európa

Ingadozó irányú kereskedési napon vannak túl az európai részvénypiacok, de a végén megint alábuktak az indexek
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 19:20
Fotó:

Az európai börzék délután még stabilan a pozitív régiókban emelkedtek, de zárásra London kivételével napi mélypontjuk közelébe jutottak vissza. A brit piac emelkedése is minimális volt csupán; a Footsie 0,02, százalékkal "erősödött", míg a német index 0,8, a francia pedig 1,4 százalékkal gyengült.

A piacok nem értékelték kedvezően a tengerentúlról délután érkezett fontos munkanélküli adatot, és ez újfent a pénzintézetek részvényeinél mutatkozott meg leginkább. Az UniCredit, az Axa és a HSBC egyaránt öt százaléknál nagyobb veszteséggel zárt. A nyersanyagcégek viszont fölfelé húztak, a Royal Dutch Shell, a Rio Tinto és Total több százalékkal tudták növelni árfolyamukat.

Nem javított a hangulaton az sem, hogy egy OECD-jelentés szerint a világ vezető gazdaságainak kilátásai tovább romlottak januárban, és Jose Manuel Barroso szavai sem nyugtatták meg a kedélyeket. Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a gazdasági válság maitt példátlan helyezettel kellett szembenéznie az EU-nak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK