Késik Mészárosék tőkeemelése

A korábban bejelentett június végi határidő helyett augusztus végén zárulnak le a tőkeemelések az Opus Global Nyrt.-nél - írja az MTI a társaság közlése nyomán.
Szász Péter, 2018. július 10. kedd, 09:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hat érdekeltséget olvaszt magába az Opus Global az első fél évben, üzletrészek apportjával közvetlen és közvetett tulajdont szerez Mészáros Lőrinc, valamint a Status Energy Magántőkealap érdekeltségében lévő vállalatokban.

Előzetes becslések szerint a tranzakciók eredményeként az Opus saját tőkéje 75 milliárd forint fölé is nőhet, miközben a vállalat az új vagyonelemekkel kiegészülve a BÉT egyik meghatározó ipari és termelő vállalatává fejlődik.

A keddi közlemény szerint a többlépcsős tranzakciósorozat lezárása a Budapesti Értéktőzsdén korábban közzétett előre nem látható, a céltársaságok (Mátrai Erőmű Zrt., Kall Ingredients Kft.) tulajdonosi szerkezetét pozitívan érintő változások miatt módosul.

A meghirdetett tőkeemelések első része várhatóan 2018. július 31. napjáig, a fennmaradó vagyonelemek apportja pedig 2018. augusztus 31. napjáig zárul le - írták.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK