Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Dow Jones Ipari Átlag 0,8 százalékos pozitívumot, a Nasdaq 0,4 százalékos negatívumot mutatott, míg az S&P 500-as index a korai cikázást követően lényegi elmozdulást nem jelzett hétfőn koradélután, mintegy 20 perccel a tengerentúli tőzsdenyitást követően.

A MarketWatch-nak nyilatkozó brókerek szerint a hangulatot beárnyékolja a volt Nasdaq-elnök, Bernard Maddoff nevéhez kötődő befektetői piramisjáték részleteinek feltárása. Csütörtök óta kiderült: a világ legnagyobb pénzintézetei szinte kivétel nélkül kapcsolatba hozhatók a mintegy 50 milliárd dolláros csalássorozattal, ám a veszteségek mértéke bankonként változik.

A bizonytalanságot az is növeli, hogy miután az Egyesült Államok szenátusa csütörtökön elutasította a detroiti autógyártók gyorshitelre vonatkozó kérését, Bush elnök adminisztrációja megkezdte a program saját kezű kidolgozását, ám ennek részleteiről továbbra sincs hír.

A hétfőn nyilvánosságra hozott amerikai makroadatok tanúsága szerint a tengerentúli ipar teljesítménye tovább romlott november-decemberben, ám a vártnál kisebb mértékben, még akkor is, ha a New York-i ipari régió teljesítményét mérő index minden eddiginél mélyebbre süllyedt. A konszenzusnál kisebb mértékű visszaesést a határidős indexek még emelkedéssel nyugtázták, a valós idejű kereskedés megkezdésekor azonban már nyoma sem volt az optimizmusnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!