Két és fél éve nem volt ilyen a forintpiacon

Az euróval szemben gyengült, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig erősödött a forint hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2017. augusztus 28. hétfő, 21:10
Fotó: Napi.hu

Az euró/forint kurzusa 304,55 forintig gyengült a délelőtti 303,90 körüli szintről. A dollárral szemben 0,4 százalékos erősödést követően 254,25 forint körül ingadozott este 9 óra körül a magyar deviza, miután napközben 2,5 éves csúcsra erősödött a zöldhasúval szemben.

A svájci frank/forint árfolyama 0,2 százalékkal került lejjebb a péntekihez képest, a jegyzés hétfő este 266,22 forintnál járt.

Az euró szintén 2,5 éves csúcsra erősödött a dollárral szemben, hétfő este 1,1978 dollár/eurónál járt a jegyzés. Az euró erősödése mögötta múlt heti Jackson Hole-i jegybankári találkozón elhangzott Mario Draghi kommenteket sejtik a MarketWatch elemzői.

(A BUX sorra dönti  a csúcsokat.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK