Két hónapig nincs portfóliókezelés a ConCorde-nál

A PSZÁF jóváhagyta a ConCorde Értékpapír Rt. módosított üzletszabályzatát, emellett a társaság részére engedélyezte az értékpapír-kölcsönzési tevékenység végzését, illetve - a cég kérésére - két hónapra felfüggesztette a portfóliókezelési tevékenység folytatására jogosító engedélyét - derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából.
NAPI Online, 2003. január 6. hétfő, 09:36
Fotó:

A PSZÁF felfüggesztette a ConCorde portfoliókezelési tevékenység folytatására jogosító engedélyét a 2003. január 1. napjától február 28. napjáig terjedő időszakra.
Az rt. a portfoliókezelési tevékenysége felfüggesztésének időtartama alatt már meglévő, illetve új ügyfelekkel szerződéseket nem köthet, kizárólag az e tevékenység alá tartozó ügyfeleivel szükséges elszámolásokat, illetve egyeztetéseket köteles lefolytatni.

A felügyelet engedélyezte, hogy az rt. a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 81. §-a (2) bekezdésének i) pontjában foglalt értékpapír-kölcsönzési tevékenységet is folytasson.

A határozat megállapítja, hogy a Concorde a befektetési eszközök tekintetében jogosult székhelyén és telephelyén, valamint a jövőben létesített és a felügyeletnek bejelentett esetleges új székhelyén, illetve telephelyén bizományosi és kereskedelmi tevékenységet, jegyzési garanciavállalást, ügynöki tevékenységet, az értékpapír forgalomba hozatalának szervezése és az ehhez kapcsolódó szolgáltatást, értékpapírok letéti őrzését és az azzal kapcsolatos nyilvántartások vezetését, értékpapír letétkezelést, befektetőknek befektetési hitel nyújtását, társaságoknak tőkeszerkezettel, üzleti stratégiával összefüggő kérdésekben, és szolgáltatás vállalati fúziók és befolyásszerzés esetében való tanácsadást, nyilvános vételi ajánlat útján részvénytársaságokban történő befolyásszerzést szervezni és az ehhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtani, befektetési tanácsadást, ügyfélszámla-vezetést, értékpapírszámlavezetést és értékpapír-kölcsönzést végezni.

A felügyelet egyúttal jóváhagyta a társaság befektetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatának, valamint a dematerializált értékpapírok nyilvántartására és ügykezelési rendjére vonatkozó szabályzatának módosítását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK