Két hónapos csúcson a Nikkei

Bár az amerikai félelmek a gazdasági növekedés lassulását illetően egy darabig megviselték a tokiói tőzsdét, a Nikkei végül 1,24 százalékos, 191,93 pontos emelkedés után két hónapos csúcson, 15656,59 ponton zárt szerdán.
NAPI Online, 2006. augusztus 9. szerda, 08:51
Fotó:

A fordulatot a váratlanul jó gépipari megrendelési adat váltotta ki, amely felhúzta az érintett cégek árfolyamát. (A magánszektorból érkező megrendelések júniusban 8,5 százalékkal megugrottak az előző hónaphoz képest - az elemzői konszenzus 0,4 százalékos visszaesést jelzett.)
A szélesebb merítésű TOPIX 1 százalékkal, 1578,43 ponton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK