Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Pengana Capital melbourne-i elemzője szerint főleg a japán jegybanki lépés erősítette meg a befektetői bizalmat, véleménye szerint akár a gazdasági élénkítések második hulláma is következhet. A tokiói részvényeknek a jen gyengülése különösen jót tett, jelentősen erősödtek az exportőrcégek.

A HSBC elemzője szerint azonban egyre nagyobb a veszélye, hogy a nagy montáris élénkítéssel és a devizaháborúkkal a kormányok a pénz elértéktelenedését fogják elérni - ennek fényében nem is meglepő, hogy különösen az aranybányász cégek és ETF-ek ugrottak nagyot kedden, és az arany unciánkénti ára 1344,80 dollárra ugrott.

A hongkongi Hang Seng 1,08 százalékot, a tokiói Nikkei 225 1,81 százalékot, a sydney-i S&P/ASX 1,8 százalékot a dél-koreai Kospi pedig 1,33 százalékot emelkedett, és az összes többi ázsiai tőzsdeindex is pozitív tartományban volt; a sanghaji tőzsde ünnepnap miatt zárva tartott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!