Több mint négy dollárral csökkent a kőolaj ára Londonban és New Yorkban csütörtökön késő délután - írta az MTI-Eco. Az árgyengülés oka a globális gazdaság gyenge kilátása, illetve annak a hatása a kőolaj és az olajtermékek keresletére.

Röviddel fél hat előtt az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent decemberi lejárata 4,48 dollár csökkenéssel 57,39 dolláron állt. Ez 21 havi mélypontnak számít.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta decemberi jegyzése 4,63 dollárral 60,67 dollárra süllyedt.

A globális gazdasági válságot jól tükrözi, hogy csütörtökön a brit központi bank (BoE) másfél százalékponttal, az Európai Központi Bank (ECB) fél százalékponttal csökkentette az alapkamatot a gazdaság élénkítése céljából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!