Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A reggeli 286 forintos szintről délutánra 284,66 forintig esett az euró árfolyama, ezzel kéthetes csúcsra jutott a forint a az európai fizetőeszközzel szemben. Komoly makróhír nem támasztja alá a forint erősödését, épp ezért akár kéréséletű is lehet a lelkesedés amit jelenleg a kedvező nemzetközi hangulat és az most folyó budapesti IMF-tárgyalásokhoz fűzött remények táplálnak. Mivel e mostani tárgyalási forduló amolyan ismerkedési est, a delegáció jövő keddi távozáskor komoly bejelentés még várható. Az ÁKK csütörtöki 3 hónapos dkj aukciója adhat újabb muníciót a további forinterősödéshez - ha még kitart az optimizmus.

A dollár hasonló utat járt be a reggeli 232,8 körüli szintekről 234 forintig emelkedett az árfolyama, ám a délutáni optimizmusban egészen 232,2 forintig esett a zöldhasú, ami bő egyhetes csúcsot jelent. A svájci frank árfolyama a napközbeni 238 forintos szintről 236,8 forintra "esett".

Az euró/dollár a reggeli 1,229 szintekről a nap folyamán 1,222-is esett, majd innen visszapattanva 1,226-on állt meg.

Az állampapírpiacon már nem látszik a nagy optimizmus, igaz kedden több hónapos mélypontokra csökkentek a magyar hozamok, így a szerdai hozamemelkedés természetes korrekciónak is tekinthető. A rövid oldalon a hozamok nem változtak, az éves referenciakötvény 7, a többi 9 százalékponttal emelkedett, így a éves hozama 70,08 szűázalék volt, de a hároméves papírok is 7,34 százalékos hozammal forogtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!