Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetéssel a Syngenta biztosítja a forrást új fenntarthatósági céljainak eléréséhez, miszerint a vállalat minden évben két új technológiai áttöréssel lép a piacra, csökkentve és ellensúlyozva ezekkel a mezőgazdaság hatását a klímaváltozásra, és elősegítve azt, hogy a világ élelmiszer-ellátása a bolygó környezeti korlátait figyelembe véve, fenntarthatóan valósuljon meg.

A fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatás-fejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta ez irányú elkötelezettségét a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette és ellenőrzi.

A kétmilliárd dollárt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológia áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén. A vállalat évente tesz majd közzé független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével.

A Syngenta svájci eredetű, bázeli székhelyű cég, többségi tulajdonosa 2017 óta a kínai Chem China vegyipari konszern. A világ több mint 90 országában van jelen, 28 ezer dolgozót foglalkoztat. A növényvédőszer-gyártó konszern árbevétele 2018-ban hét százalékkal, 13,5 milliárd dollárra nőtt.

A Syngenta Magyarországon a növényvédő szerek piacán, a szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában, forgalmazásában, valamint zöldségvetőmagok nemesítésében és forgalmazásában érdekelt. A nyilvános cégadatok szerint a Syngenta Magyarország Kft. árbevétele tavaly 56,5 milliárd forint volt, az egy évvel korábbihoz hasonlóan. Adózott nyeresége 775 millió forint volt az előző évi 711 millió forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!