Tetemes veszteséget szenvedett el az érdemi tevékenységet évek óta nem folytató tőzsdei társaság, éves jelentését pedig a könyvvizsgáló nem volt hajlandó auditálni. A székhelyét idén a B-A-Z megyei Hangácsra áttevő Hun Mining (ex-Genesis) feltehetően meglévő készleteinek értékesítéséből ért el 233 ezer forintos árbevételt tavaly, ehhez képest az évet 2,14 milliárd forintos veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 1,64 milliárdos mínusszal - áll a jelentős késéssel közzétett éves jelentésben.

A tevékenység folytatásának feltűnő hiánya mellett mindenesetre igazgatási költségekre 460 millió forintot fordított a társaság. Ez meglehetős luxusnak tűnik a cég likviditási helyzetét figyelembe véve, hiszen az 591 millió forintos kötelezettségekkel szemben a kasszában év végén 4000 forint volt, míg követelésként ugyan csaknem 2,5 milliárd forintot tüntetett fel a cég, ám ez valószínűleg behajthatatlan.

Utóbbit igazolni látszik a könyvvizsgáló véleménynyilvánítása visszautasításának indoklása is, miszerint a Genesis Capital Managementtel szembeni két követelés egyikének valósságáról nem tudott meggyőződni, míg a másik esetében vitatott a követelés konkrét összege, így arról sem tud véleményt alkotni.

Ezen felül a könyvvizsgáló hangsúlyozza, a társaság árbevétel hiányában rövid lejáratú kötelezettségeit kiegyenlíteni nem tudta, így amennyiben nem tudja követeléseit behajtani, illetve likvid eszközhöz jutni, bizonytalanná válhat a vállalkozás folytatásának elve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!