A jelentés kiemeli, hogy a cégcsoport eredménye időleges javulást mutat a bázis időszakhoz képest, mely év végéig várhatóan "kisimul" a szezonális és egyszeri tételek hatására. Az Elmű Nyrt. magyar előírások szerinti adózott egyedi eredménye 2,625 milliárd forint, amely az osztalék meghatározás alapját képezi és tartalmazza a kapcsolt vállalkozásoktól kapott, 2013. évre vonatkozó 3,396 milliárd forint osztalékot is - olvasható a jelentésben.

A cégcsoport összes bevétele 57,3 milliárd forint volt az idei első negyedévben, 124 millió forinttal, 0,22 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakában elértnél.

Az üzemi tevékenység eredménye a tárgyidőszakban 1,16 milliárd forinttal, több mint 64 százalékkal nőtt, 2,96 milliárd forintra.

A villamosenergia-értékesítés árbevétele (energiaadó nélkül) 715 millió forinttal nőtt az előző üzleti évhez képest. Az egyetemes szolgáltatói szegmensnél ugyanakkor a novemberi 11,1 százalékos bruttó lakossági árcsökkentés hatására az energiadíjakból származó árbevételek jelentősen csökkentek. Az árbevétel csökkenését tovább fokozta a mennyiségi visszaesés.

A versenypiaci szegmensnél a piaci ármozgások, valamint az árfolyam változások hatására az értékesítési ár fajlagosan csökkent, viszont az értékesített mennyiség növekedése javította az értékesítési árbevételt.

A német RWE-EnBW csoport többségi és az MVM Magyar Villamos Művek kisebbségi tulajdonában lévő Elmű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 10 040 és 19 995 forint között mozgott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!