Elsősorban a gyógyszerpapírokkal kapcsolatos optimizmus ellensúlyozta a főleg nyersanyagipari részvények gyengülését. Az energiacégek részvényárfolyama az olajjal együtt csökkent, viszont a légitársaságoknál örültek az olajár csökkenésének. A British Airways közel 6, az Air France-KLM pedig majd 4 százalékkal tudta növelni részvényárfolyamát pénteken. A Novartis papírja 4,4, a GlaxoSmithKline részvénye pedig 4,9 százalékkal drágult pénteken. Közben a Total és a BP olajvállalatok részvényárfolyamai 1,1-3,3 százalékkal mérséklődtek, miután a nyersolaj ára ismét csökkent. A bányacégek, az ipari vállalatok és az autógyárak is zömükben árfolyamveszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni pénteken. A Volkswagen papírja több mint 5, a Siemens részvénye pedig közel 4 százalékkal lett olcsóbb, az Anglo American bányacég értékpapírja pedig 2,7 százalékot veszített árából. A heti jó teljesítmény ellenére a befektetők továbbra is meglehetősen óvatosak egy lehetséges karácsonyi rally kapcsán. A nap végén a londoni FTSE 1,5, a frankfurti DAX 0,1, a párizsi CAC 40 index pedig 0,4 százalékos emelekedést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!