Ez jóval több a Pentagon nem hivatalos 50 milliárd dolláros becslésénél, de Lindsey szerint nem járna érezhető hatással sem a kamatszintre, sem a szövetségi adósságra nézve - ez utóbbi már úgyis 3 600 milliárd dollárra rúg. A hadikiadások ugyanakkor a gazdaságnak se adnának érezhető lökést - véli a WSJ - , az árakat viszont megemelhetnék. A lap emlékeztet rá, hogy az USA utóbbi négy recessziós időszakát rendre 30 dollár fölötti olajár előzte meg, a Fehér Ház szerint viszont az iraki olaj esetleges kiesésével járó rövid távú olajár-emelkedés nem taszítaná recesszióba az USA gazdaságát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!