Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forint értékben hirdetett meg D110928 jelű, 2011. szeptember 28-án lejáró 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az aukcióra. Az elsődleges forgalmazók 102,040 milliárd forint ajánlatot tettek, kevesebbet a múlt heti 158,540 milliárdnál és a két héttel ezelőtti 120,166 milliárd forintnál.

Május-júniusban a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciókat két és fél, háromszoros túljegyzés jellemezte.
Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összegben fogadott el ajánlatokat és értékesített diszkont kincstárjegyet a múlt keddi aukció 5,82 százalékos átlaghozamánál egy bázisponttal, a 3 hónapos diszkont kincstárjegy másodpiaci referencia hozamánál pedig 4 bázisponttal alacsonyabb, 5,81 százalékos aukciós átlaghozammal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!