Kettőtől összeomolhat a Humet-árfolyam

Az eddiginél is nagyobbat eshet ma a Humet árfolyama, a BÉT vezérigazgatója ugyanis az ajánlati ársáv plusz-mínusz 50 százalékra történő kiszélesítéséről döntött.
NAPI Online, 2004. november 24. szerda, 12:51
Fotó:

A BÉT vezérigazgató a Humet törzsrészvényeinek vonatkozásában az ár tekintetében az ajánlatokra vonatkozó korlátozást - a részvény fix-értékpapírtábláját kivéve - ma 14 órától kezdve a kereskedési idő végéig úgy
módosítja, hogy a vételi (eladási) ajánlat esetében az ár legfeljebb 50 százalékkal lehet magasabb (alacsonyabb), mint a bázisár. A tőzsde a csődeljárás keretében meghirdetett egyezségi tárgyalás sikertelen lezárása miatt döntött így.
A Humet-papírok napközben 17,4 százalékkal 19 forintra zuhantak, délután kettőtől pedig - a tegnapi 23 forintos záróár után a kerekítés szabályait figyelembe véve - 12 forint lehet a kurzus alja, a teteje pedig - ami igencsak elvi lehetőség - 34 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK