Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Nemzetközi Cukorszövetség becslése alapján a kereslet 5 millió tonnával haladhatja meg a kínálatot a 2010 szeptemberében végződő 12 hónapban. A legnagyobb termelő Brazíliában a túlságosan esős, a legnagyobb felhasználó - és hosszú idő óta először importra szoruló - Indiában pedig a 83 éve legszárazabb június végezte ki az ültetvényeket. Ráadásul a máskor az Egyesült Államok legnagyobb cukorellátójának számító Mexikó szintén importra szorul. Így nem meglepő, hogy az októberi határidős cukor árfolyama az elmúlt hetekben nagy forgalom mellett emelkedett - mondta el lapunk kérdésére Siklér Gyula, a Solar Capital üzletkötője. A lendület a múlt hét végén gyorsult fel igazán, sokéves csúcsra repítve a nyers cukor árfolyamát. A szakértő szerint a fundamentális okokon túl a technikai elemzés eszköztárával vizsgálva is további emelkedés valószínűsíthető. Nem javasolja ellenben vételi pozíció felvételét Hont András, a Hamilton üzletkötője, aki szerint emelkedés ugyan lehet még, de javában érik már egy 10-15 százalékos korrekció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!