Kevés magyar kincstárjegy fogyott

Kifejezetten gyenge kereslet mellett, a meghirdetetthez képest kevesebb diszkontkincstárjegy kelt el az ÁKK mai aukcióján, ráadásul emelkedő hozamok mellett.
NAPI, 2010. szeptember 2. csütörtök, 11:49
Fotó:

Csütörtökön 50 milliárd forint értékben tartott 12 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegy aukciót az Államadósság Kezelő Központ, ám csak 63,4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ezért az ÁKK 35 milliárdot fogadott el.

A legutóbbi, augusztus 19-ei aukció átlaghozamához képest jócskán, majdnem 40 bázisponttal, 5,82 százalékra emelkedett az átlaghozam és a benchmarkhoz képest is majdnem 20 bázispontos az eltérés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK