A Toyota Motor Corp. negyedéves adózott eredménye 611,7 milliárd jen (5 milliárd dollár) volt, az egy évvel korábbi 539 milliárd jen után. A Thomson Reuters üzleti hírszolgálat által megkérdezett szakértők némileg nagyobb, átlagosan 615 milliárd jen (5,1 milliárd dollár) profitot vártak.

A Toyota 2,48 millió járművet értékesített a negyedévben, 42 ezerrel kevesebbet az egy évvel korábbinál. Különösen Európában és Ázsiában, ezen belül is elsősorban Japánban esett vissza a Toyota eladása.

Mindezek ellenére, és elsősorban a gyenge jennek köszönhetően az árbevétel 8 százalékkal 7,1 ezer milliárd jenre (58,5 milliárd dollár) emelkedett.

A negyedévben 120 jen fölött jegyezték a dollárt az egy évvel korábbi 101-102 jennel szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!