BUX
36940

Kevesebb friss tőke érkezett az alapokba

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagok által kezelt befektetési alapok vagyona 2,5 százalékkal 2071 milliárd forintra nőtt márciusban.

NAPI Online, 2006. április 5. szerda, 14:36

A múlt hónapban négy új alap indult, kettő pedig megszűnt, így a Bamosz-tagok a hó végén összesen 180 alapot kezeltek. Az alapokba az előző két havinál némileg kevesebb, összesen 38 milliárd forint friss tőke érkezett, a hozamuk pedig 12,5 milliárd forinttal hizlalták az összvagyont. ú

Az alapok összvagyonának 72 százalékát kitevő nyilvános nyíltvégű értékpapíralapok száma egyel nőtt, márciusban a 110 alap vagyona pedig 1,9 százalékkal bővült. A hónap során 21 milliárd forint új befektetést vonzottak az alapok, a hozamok 7 milliárd forinttal növelték a vagyont.

Az ingatlanalapok száma nem változott, a 21 alap vagyona a hó végén 404 milliárd forint volt, ami az összvagyon közel ötödét jelenti. Az átlagnál valamivel lassabb, havi 1,5 százalékos növekményből az új befektetés 1,6 milliárd forint volt, az alapok teljesítménye pedig 4,4 milliárd forintot tett ki. A hazai ingatlan alapok alapjai ezúttal lassabban, 0,4 százalékkal nőttek, de a hónap végén vagyonuk már meghaladta a 76 milliárd forintot.

Márciusban három új garantált alap indult, kettő futamideje pedig lejárt, így a hónap végén 39 alap létezett. Ezek összvagyona a hónap végén meghaladta a 119 milliárd forintot, ami az összvagyon 5,8 százaléka.