Kevesebb rozsda – olcsóbb olaj

Díjazza az olajpiac az alaszkai olajmező felének nyitva tartását. Áreséssel jutalmazták a British Petroleum vasárnapi bejelentését, miszerint alaszkai olajmezőjének felét nem zárja be.
Komócsin Sándor, 2006. augusztus 14. hétfő, 08:04
Fotó:

A cég közlése szerint az "alaposabb vizsgálat" eredményeként kiderült, hogy a terület nyugati részén mégsem ette meg a rozsda olyan mértékben a vezetékeket, hogy le kellene állítani a kitermelést, következésképpen szemben a korábban vártnál, nem esik ki az USA olajtermelésének 8 százaléka az ellátásból. A hírre a hajnali elektronikus kereskedésben 65 centtel, 73,95 dollár/barrelre esett az észak-amerikai könnyűolaj jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK