Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A külföldi vendégek forgalmában 3 százalékos volt a csökkenés az első négy hónapban, 600 ezer külföldi vendég 1,9 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldiek forgalma az öt- és négycsillagos szállodákat kivéve minden szállástípusban visszaesett. A kiemelt üdülőkörzetek közül a Dunakanyarban, a Balaton partján és Sopron-Kőszeghegyalján jelentős növekedés tapasztalható, míg a Velencei-tónál mintegy 60 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a külföldiek, mint 2001 első harmadában. A vendégforgalom több mint kétharmadát az EU országaiból érkező vendégek adták. Az első négy hónapban az ázsiai és az amerikai kontinensről egyaránt kevesebben érkeztek, 3, illetve 8 százalékkal. A vizsgált időszakban 3 százalékkal több belföldi vendég ugyanennyivel kevesebb, összesen 1,5 millió vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken. A belföldi vendégéjszakák száma csak a legmagasabb kategóriájú szállodákban nem esett vissza. Az év első harmadában a szállodák átlagos szobakihasználtsága országosan 37 százalékos, Budapesten 45 százalékos volt. A kereskedelmi szálláshelyeken összesen 37,7 milliárd forint bevétel keletkezett, 5 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A szállásdíjbevételek megközelítették a 19 milliárd forintot, ez 2 százalékos csökkenést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!