Az orosházi gépipari társaság 14,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 563 millió forintos, 4,1 százalékos javulásnak felel meg a bázisidőszakhoz képest - derül ki a cég ma közzétett gyorsjelentéséből. A növekedéshez az alkatrész és precíziós üzletág 140, az általános gépgyártó divízió pedig 423 millió forinttal járult hozzá. Az árbevétel-bővülés ellenére a Linamar nyeresége csökkent: a féléves üzemi eredmény 40,8 százalékkal 911 millió forintra apadt. Bár mindkét üzletág nyereséget termelt, a múlt év azonos időszakához képest több mint 20 százalékkal esett vissza a bruttó profit, a féléves mérleg szerinti eredmény pedig 41 százalékkal 648 millió forintra mérséklődött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!