Kevesebbet adnak el a román OTP-ből

Csak 69,9 százalékot ad el Bukarest a román OTP-ként is emlegetett takarékpénztárból a CEC-ből a korábban tervezett 85 százalék helyett, a fennmaradó hányad egy részét később értékesítik - írja az MTI.
NAPI Online, 2006. április 13. csütörtök, 08:41
Fotó:

Oana Marinescu román kormányszóvivő a Reuters-nak azt mondta, hogy 69,9 százaléknyi CEC részesedést terveznek eladni stratégiai befektetőnek. Egyúttal megerősítette azt a március eleji döntést, hogy az érdeklődők április 25-ig tehetik meg a kötelező érvényű vételi ajánlatukat.
A többségi hányadra a magyar OTP Bank Rt. mellett további hat bank nyújtott be októberben nem kötelező érvényű ajánlatot: a francia-belga Dexia, az osztrák Raiffeisen Zentralbank és az Erste Bank, a görög Ethniki Trapeza, az ugyancsak görög EFG Eurobank Ergasias és az olasz Banca Monte dei Paschi di Siena.
A CEC 20 millió eurós nyereséggel zárta a tavalyi évet, piaci részesedése 4,4 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 5,7 százalékról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK