Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Goldman Sachs elemzői 124 dollárra csökkentették az Apple részvények célárfolyamát a korábbi 136 dollárról, azonban fenntartották vételi ajánlásukat, tekintve, hogy a mostani árfolyam kevesebb, mint 98 dollár. A lépést elsősorban azzal indokolták, hogy a korábban vártnál alacsonyabb lehet a növekedés az okostelefon piacon - tudósított a CNBC.com.

A bank szerint az Apple globális okostelefon piacának növekedése 5 százalékos lehet idén a korábban várt 6 százalék helyett, a 2017-es adatot 4 százalékra mérsékelték a korábbi 7 százalékról. Várakozásaik szerint a cég idén 211 millió okostelefont értékesíthet, korábban 212 milliót vártak. Ezzel a Goldman szerint még mindig pozitív meglepetést okozhat az Apple, ez a szám ugyanis magasabb annál, mint az iparági elemzők átlagos előrejelzése.

Nem csak a piac vártnál alacsonyabb növekedése késztette a Goldmant a csökkentésre, de úgy vélik, hogy a a hangsúly kezd áttevődni a fejlődő piacokra a fejlettekről az eladásokban, s ez alacsonyabb eladási árakat eredményez. Nagyobb forgalomnövekedésre számítanak az alacsonyabb árfekvésű iPhone SE esetében, mint a drágább iPhone 7-nél.

A céget fenyegető kockázatok közül szerintük a legnagyobb a kínai kereslet alakulása lehet, de a termékciklus nem vártnak megfelelő alakulása, a növekvő verseny és a hektikusan változó devizaárfolyamok is fenyegethetik a cég eredményességét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!