Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az OTP esetében 6100 forintra cöskkentették az eddigi 6550 forintról, az FHB-nál 1400 forintra vették vissza az eddig 1440 forinton tartott fair értéket.

Az OTP-t, tekintettel a piaci árfolyam és a célárfolyam közötti eltérésre, felhalmozásra javasolják a bank szakemberei, az FHB esetében fenntartják tartás ajánlásukat.

Az elemzők szerint az OTP negyedik negyedéves eredménye elmaradhat a korábbi negyedévekben publikálttól, attől függetlenül a menedzsment 150 milliárdos eredményterve és az Erste 142 milliárdos, konzervatívabb előrejelzése a jelek szerint teljesülhet 2009-re vonatkozóan.

A vételi ajánlást indokolja, hogy habár a bank tőkemegtérülési mutatói jobbak a régiós átlagnál (14,5 százalék az átlagos 9,5 százalékhoz képest), s az árfolyam/saját tőke tekintetében is alulértékelt a szektortársakhoz képest. A negyedik negyedévben 12,6 milliárd forintos profitot várnak a csoporttól, ez éves szinten 143,5 milliárd forintnak felelne meg.

2010-ben a frissített előrejelzés szerint 167 milliárd forintos eredményt érhet el az OTP, ez 4 milliárd forinttal több, mint az Erste korábbi előrejelzésében szereplő összeg.

Az FHB esetében adózás előtt 1,97 milliárd profitos nyereséget várnak a negyedik negyedévre (adózva 1,39 milliárdot), a tavalyi év egészét tekintve 9,8 milliárd forint az adózás előtti proftra vonatkozó becslés, és 6,895 milliárd forint az adózott eredményvárakozás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!