Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Magyar Telekom nem kívánja felülvizsgálni éves árbevétel- és EBITDA-előrejelzését, annak ellenére sem, hogy a megnövekedett adók és a magyarországi távközlési kiadások csökkenése komoly kihívást jelent számára. Nem látjuk okát semmi változtatásnak pillanatnyilag - mondta Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója hírügynökségeknek nyilatkozva egy telefonkonferencián. Az MTelekom 1,7 százalékos konszolidált második negyedéves nettóprofit-növekedésről adott számot, és jelezte, hogy a gazdasági növekedés lassulása több milliárd forinttal kurtíthatja meg éves nyereségét. Az EU által kikényszereített roamingdíj-csökkentés hatásával kapcsolatban elmondta: az első tapasztalatok szerint esett a mobilágazat bevétele emeiatt, ám ebből nem lehet következtetni a hosszabb távú következményekre. Megerősítette továbbá, hogy nincs határideje a macedóniai és montenegrói leányvállalatnál folyó vizsgálat lezárásának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!