A háromhavi lejáratú kincstárjegyek keddi aukcióján több mint háromszoros túljegyzés mellett 40 milliárd forintért értékesített állampapírokat az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az ÁKK 30 milliárdnyi állampapírt hirdetett meg, amire az elsődleges forgalmazók 977 milliárd forintos ajánlattömeggel válaszolt. Az ÁKK 40 milliárdra növelte a kibocsátási küszöböt, 4,94 százalékos átlaghozam mellett. A kincstárjegyek hozama 12 bázisponttal magasabb lett, mint a korábbi, május 4-iki aukción, de alacsonyabb volt a hétfői 5,07 százalékos másodpiaci hozamszintnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!