Az elmúlt percekben - azaz röviddel dél előtt - újabb lokális csúcsra 1,37300-ra ugrott az euró/dollár jegyzés, ami a kockázatvállalási hajlandóság erősödésére utal. A közös devizának kedvez a Fed tegnapi kommentje, miszerint nincs szándékában abbahagyni a pénznyomtatást. Ez nyomást helyez a dollárra, vagyis a dollár gyengülését segíti. Kedvezőek a davosi fórumról kiszivárgó nyilatkozatok és az alapvetően pozitív mai makroadatok is.

Az eurónak fontos ellenállásokat kell leküzdenie a további meneteléshez, az 1,3750-es és 1,3820-as szint átlépése esetén azonban nagy ugrás is jöhetne.

A forint is profitál az euró/dollár emelkedéséből, jelenleg 273,35 forint egy euró, vagyis csaknem két forinttal olcsóbb, mint tegnap este.

A svájci frank forintárfolyama 211-re jött le a tegnapi 213 fölötti értékről.

Egy dollárért 199 forintot kell adni a tegnapi 201 forinttal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!