A hétfői szünnap után újra kinyitottak az angolszász tőzsdék, és Görögországgal kapcsolatban is kedvező hírek láttak napvilágot − a Wall Street Journal szerint Németország felhagy eddigi nyomásával, hogy hamar átrendezzék a görög államadósságot −, így optimista hangulat uralkodott el a világ tőzsdéin, így New York-ban is.

Az amerikai fogyasztói bizalom romlását jelző, valamint a szintén gyászos lakáspiaci és a chicagói feldolgozóipari adat után ugyanakkor megcsappant a tengerentúli mutatók többlete. Szűk két órával zárás előtt viszont valamelyest javult a helyzet, a Dow és az S&P−500 0,6 százalékos, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos pluszban járt.

Az augusztusi szállításra kötött arany unciája a kedvező európai hírek ellenére 1540 dollárra hízott, eközben az olaj szárnyalt, a WTI hordójának jegyzése 2 százalékkal, 102,3 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!