Kezd elfáradni Amerika

Erős kezdés után kicsit visszaadtak mai nyereségükből az amerikai részvénypiacok, dacára a zömében pozitív gyorsjelentéseknek és a jó makroadatoknak.
NAPI, 2011. október 26. szerda, 16:02
Fotó: Napi.hu

Egy százalékos pluszba lendült nyitás után a leginkább követett amerikai részvényindex, az S&P 500, ám fél órányi kereskedés után mérséklődött a lendület, jelenleg 0,7 százalékos emelkedéssel 1237,5 ponton áll. A Dow Jones ipari átlag (DJIA) jobban szerepel, egy százalékkal 11833 pontra növelte értékét. Ma csaknem 50 vállalat tette közzé gyorsjelentését az S&P500 cégei közül, az összkép inkább pozitív, de persze akadtak negatív meglepetések is. Ilyen például az Amazon, amelynek részvénye 10 százalékos esést mutat.

A Nasdaq csupán 0,4 százalékos pluszt mutat: 2649 ponton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK