A vezető nyugat-európai indexek a hétfői mélyrepülés után jelentősebb emelkedéssel indították a napot. A londoni FTSE-100 délelőtt háromnegyed 10 körül 1,3, a frankfurti DAX 1,4, a párizsi CAC-40 1,2 százalékos nyereségben állt. A pán-európai Stoxx Europe 600 indexe is erődösödött, mégpedig 1,5 százalékkal. A periféria indexei is zöldelltek: a milánói FTSE MIB 1,6, a madridi IBEX-35 1,1 százalékos plusznál járt.

A német GDP utolsó, második negyedéves közlése ma reggel megerősítette a korábban mért 1,6 százalékos növekedési ütemet.

QP | Quality Placement

Hétfőn a 18 nyugat-európai piacból 17 10 vagy annál nagyobb mértékben esett a csúcsértékeikhez képest. A német börze hétfőn 22 százalékkal zárt az eddigi csúcsa alatt, míg a londoni piac 2012 óta a legrosszabb napján esett át hétfőn. A Stoxx Europe 600 január óta nem látott gyenge teljesítményt nyújtotta.

A Bloomberg szerint a technikai szintek azt jelzik, hogy a zuhanás túl szélsőséges volt, így a részvénypiacok újra emelkedésnek indulhatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!