Nem hivatalos források szerint a jegybank délelőtt fél 11-ig már mintegy 2 milliárd eurót vásárolt a nyílt piacon. Szerdán mintegy egymilliárd euró értékben avatkozott be az MNB. A forint ellen felerősödő spekulációban 233,00 forinton is adtak el eurót külföldi bankok piacnyitás előtt a 234,69 forintos sávszéli árfolyamhoz képest, hogy a jegybankot rákényszerítsék vagy a kamatok további csökkentésére, vagy az árfolyamsáv eltolására. Járai Zsigmond jegybankelnök délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az árfolyamsávot nem nyitják meg, de amennyiben szükséges, még akár a nap folyamán újabb kamatcsökkentésre kerülhet sor. Délelőtt kilenctől 234,66-234,69 forinton kereskednek az euróval, kiemelkedő forgalom mellett - mondták a kereskedők. A dollárt 222,30-222,40 forinton jegyezték reggel, 0,50 forinttal gyengébben a szerdai szintnél. A forint kamatpiacon kaotikus állapotok uralkodtak délelőtt. Az overnight kamatok a likviditás szűke miatt nem csökkentek olyan mértékben, mint a hosszabb lejáratoké. Az egynapos hitelek ára 7,80-8,00 százalék között volt délelőtt az előző napi 8,50-9,00 százalékkal szemben. Egy hónapra azonban 4,40-4,60 százalékon is kötöttek üzletet, míg előző nap az egy hónapos Bubor ennek majdnem duplája, 8,84 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!