Az OPEC legnagyobb exportőrének nyilatkozata, miszerint decemberre napi 2,8 millió hordó többletet termelhet, valamint a befektetők spekulációja, miszerint az olajállamok ennek hatására a jövő hónaptól napi 750 ezer hordóval növelni fogják a kitermelésre vonatkozó kvótájukat immár harmadik napja lefelé nyomják a nyersolaj árát a New York-i árutőzsdén. A januári jegyzésű könnyűolaj 70 centet, azaz 0,7 százalékot esett az elektronikus kereskedelem során, azt követően, hogy tegnap már 3,4 százalékot zuhant, így jelenleg 93,72 dolláron áll. A brent olaj két hónapos szállításra 58 centet, azaz 0,6 százalékot esett hordónként 91,94 dollárra. A brentre november 26-án még 96,65 dolláros áron kötöttek kontraktust, ezzel 1988 óta a legmagasabb áron cserélt gazdát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!