A BÉT tegnap délután jelentette be, hogy mely részvények milyen súllyal szerepelnek az új BUX kosárban. A Concorde Értékpapír elemzői arra keresték a választ a BUX követő alapok átsúlyozása milyen hatással lehet az eladói/vételi oldalra a BÉT-en. Relatíve az Egis járt a legjobban, ugyanis az 1 Mrd Ft-nyi (a táblázat negyedik oszlopa) megveendő részvény négy napi átlagforgalomnak (utolsó oszlop) felel meg, legrosszabbul pedig a Richter, mert itt 7,2 Mrd Ft-nyi eladást indukálhat az átsúlyozás - derül ki a Concorde elemzéséből.


Drasztikus változásnak még az Állami Nyomda és a Synergon kikerülését és az RFV bekerülését hívhatjuk. Az átsúlyozás leglátványosabb hatása talán a csütörtöki záróárakra lehet.

 




Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!