Kiásta magát a gödörből a Wall Street

Az írek miatti aggodalom rányomta a hangulatát az amerikai kereskedelemre is, amihez még lehúzó erőként csatlakozott néhány pénzügyi szektort érintő, pozitívnak nem mondható hír is. A nap végére azonban a technológiai és a kiskereskedelmi szektornak köszönhetően a veszteségek nagy részét sikerült ledolgozni.
NAPI, 2010. november 22. hétfő, 22:10
Fotó:

Az amerikai indexek Európához hasonlóan megszenvedték az ír problémák hatását, miután az országban a pénzügyi válság miatt a politikai bizonytalanság is felerősödött. A befektetők amiatt kezdtek el aggódni, hogy további lépésekre lesz szükség az európai szuverén adósságválság kezelésére.

Nem tett jót a piaci hangulatnak az sem, hogy a Wall Street Journal arról adott hírt, hogy az FBI hedge fundoknál vizsgálódik bennfentes kereskedelem miatt.

Jelentős lehúzó erő volt a pénzügyi és az energiaszektor - utóbbi a csökkenő olajárak miatt. A Bank of Amerika 3,3, a J.P. Morgan Chase 2,2 százalékot esett, az Exxon Mobil 0,7, a Chevron pedig 0,5 százalékot vesztett az értékéből.

A meredek esést később, a nap folyamán a kiskereskedelmi és a technológiai szektor papírjainak drágulása törte meg. Az emelkedés a Marketwatch szerint a New York Times, a Novell, a ScanDisk és az Amazon papírjainak volt köszönhető.

Végül a Dow és az S&P 500 egyaránt 0,2 százalékos mínuszban állt meg, míg a Nasdaq 0,5 százalékos nyereséggel zárta a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK