A záráskor 29 159 pontot jegyeztek fel, ami a napi maximumtól több mint 400, az egy nappal korábbi végeredménytől pedig 0,8 százalékkal marad el. A BUX-csökkenésben szinte valamennyi vezető részvény szerepet játszott. A Mol piacán több mint 50 milliárd forint értékben kereskedő befektetők közel 2 százalékkal 28 110 forintig szorították le az árfolyamot. A 7,4 milliárd forint értékben gazdát cserélő OTP-részvények árfolyama 10 596 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, ami félszázalékos hanyatlásnak felel meg. A blue chipek között a Richter volt a kivétel, amely 0,6 százalékos drágulást követően 37 695 forinton kezd holnap. Szerényebb mértékben, de a szektortárs is erősödést ért el, az Egis 0,2 százalékkal 23 590 forintig menetelt. A héten előbb jelentős emelkedéssel, majd visszafogott korrekciót bemutató Synergon újabb száguldással örvendeztette meg a részvényeseit, akik közel hat százalékos árfolyam-emelkedésnek örülhettek a nap végén. Az új megrendeléshez jutó Rába is jól szerepelt, 2 százalékos többlettel 2225 forinton kötött ki. A kis papírok jó szereplésének köszönhetően a BUMIX szűk 1 százalékos emelkedést ért el, főbb komponensei közül a Fotex és az FHB gyengült, előbbi 0,9, utóbbi pedig 1,1 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!