A forint 296 közelébe zuhant még kedden éjszaka, miután megjelent egy hír arról, hogy már biztosan Matolcsy György lesz az új jegybankelnök. A döntést cáfolta viszont a kormányzópárt, így a szerdai borús hangulat ellenére napközben már erősödött a magyar deviza árfolyama.

A forint árfolyama így maradt a 292-295-ös szintek között, délután egy euróért 293,70 forintot kellett adni. Annak ellenére nem gyengült tovább az árfolyam, hogy a legfontosabb  keresztárfolyamban a dollár erősödött az euróval szemben. Ennek oka, hogy a hollandokat leminősítették, illetve a francia elnök azt nyilatkozta, hogy az euró a jelenlegi árfolyamon túl erős. Mindez 1,35 közelébe küzdötte vissza az euró/dollár keresztárfolyamot. A csütörtöki ECB ülés előtt azonban sorsdöntő mozgás nem történt a piacon.

A forint így délután 217-en állt a dollárral szemben, míg egy frankért 238,50 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!