Kicsit csökkent a nyomás a forinton

Délutánra egy kicsit enyhült a nyomás a forinton.
Deák Bálint, 2013. március 13. szerda, 17:04
Fotó: Napi.hu

Reggel 8-9 hónapos mélypontról indult a forint a vezető devizákkal szemben, majd délelőtt - átmenetileg - tovább gyengült és csak a 307,5-ös technikai szint fordította meg a gyenegülést. Amennyiben valaki fundamentális hírt keresett ehhez, az Martonyi János külügyminiszter szavaiban találhatott indoklást a fordulatra, aki azt mondta: nem örülnek, hogy a forint inkább gyengének mondható, ehelyett stabilnak kellene lennie. Ennek hatására 304,5-ig tartott a korrekció, késő délutánra azonban ismét 305 forint körül mozgott a kurzus, miután a dollár is erősödött az euróval szemben.

A legfontosabb keresztárfolyam ugyanis újra az 1,30-as érték alá csúszott be estére, ami nem tett jót a feltörekvő devizáknak. A dollár így 235,60 forinton, míg a frank 247 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK