Pénteken a devizapiacokon az előző napi kissé hektikus mozgások kissé elcsendesedtek, de a magyar idő szerint délután közölt munkaerő-piaci és fogyasztói bizalmi index adatai után viszont a dollár erősödésnek indult az európai devizával szemben. Az októberi, mezőgazgasági szektoron kívüli foglalkoztatási adat a vártnál jóval jobb lett, míg a munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően alakult, ami előrevetítheti, hogy a Fed a vártnál hamarabb lát neki a kötvényvásárlási programjának mérsékléséhez. Ez a feltörekvő piacoknak nem olyan jó hír, ami a pénteki kereskedésen is meglátszott.

Az adatok megjelentését követően az euró árfolyama 1,3438 dollárról 1,3318-ig esett, ahonnan délután öt óra körül 1,3351-ig kúszott vissza. A forint az euróval szemben 294,74 és 297,26 forintos sávban mozgott, délután öt óra után 296,90-nél járt a jegyzés.

A dollárral szemben ennél jelentősebb gyengülést mutatott a forint, 222,30 forinton jegyzeték a zöldhasút, ami 0,6 százalékkal gyengébb a tegnapi késő délutáni szinthez képest.

A svájci frankkal szemben némi hullámzás után a tegnap késő délutáni szint közelépe tért vissza a devizapár kurzusa, az alpesi deviza egységéért 241,22 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Az állampapírok másodpiacán vegyesen változtak a hozamok. A rövid oldalon 1-3 bázisponttal csökkentek a hozamok. Az éven túli lejáratnál a hároméves kötvények hozama 2 bázisponttal kerültek lejjebb, az 5, 10 illetve 15 éves papíroké viszont 7-9 bázisponttal emelkedtek. A referenciaátlag 3,13 és 6,26 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!