Stagnáló kereskedés várható ma a Budapesti Értéktőzsdén, miután tegnap volt egy kis kirakatrendezés, vagyis a negyedév végi záróárak beállítása - vélkedett Králik István a KBC üzletkötője. Ez egyébként főleg az OTP-t érintette, amelyet az utolsó fél órában 6800-ról 6900 forintig húztak föl, majd 6871 forinton zárt a bankpapír. A többi nagy papírnál nem történt jelentősebb kozmetikázás, vagyis az OTP miatt a BUX 50-100 pontos csökkenéssel kezdhet mielőtt belekezd a délelőtti stagnálásba.

A tegnapi két rossz amerikai makroadat után érezhetően új hírekre vár a piac, így a stagnálás egészen addig tarthat, amíg Amerikából fél háromkor megérkeznek a munkanélküliségi adatok (ezektől a konszenzus pici javulást vár). Az igazán erős makroadat a munkaerőpiac helyzetéről viszont csak holnap délután érkezik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!