Idén áprilisában az építőipari termelés volumene 29,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés csökkenését - csakúgy, mint az előző három hónapban - részben az uniós forrásból végzett munkák 2015 végi befejeződése, részben a magas bázis okozta. Az építőipari termelés volumene az első négy hónapban 28,3 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

A MNB pénteken adja ki május havi fizetési mérleg adatait.

Kora reggel fontos adatok érkeznek a világ műhelyéből: közzéteszik a második negyedéves kínai GDP számokat. A kínai gazdaság növekedési üteme, az első negyedévben, év/év alapon 6,70 százalék volt, a második negyedévre az elemzők, "csak" 6,60 százalékos GDP bővülést várnak.

Délelőtt 11-kor megjelenik az euróövezet június havi végleges harmonizált fogyasztói árindexe. Májusban az övezetben 0,10 százalékos volt az infláció - az elemzői konszenzus júniusra nem vár változást.

Az USA havi bázisú fogyasztói árindexét délután fél kettőkor teszik közzé. A májusi 0,20 százalékos infláció után, az elemzők 0,30 százalékos árindex-emelkedést várnak júniusra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!