A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt közgyűlési határozatok szerint az osztalékfizetés kezdő napja 2018. november 19. Az osztalékra jogosító részvényekkel utoljára november 8-án lehet kereskedni a tőzsdén. Az előző évben 23 forintot kaptak részvényeik után a tulajdonosok - emlékeztet az MTI.

Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával foglalkozó Masterplast nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti egyedi 2017. évi beszámolóját 7,458 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 852,4 millió forint adózott eredménnyel fogadták el a részvényesek, az IFRS szerinti konszolidált beszámolót pedig 68,717 millió euró mérlegfőösszeggel és 2,681 millió euró mérleg szerinti nyereséggel.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű saját részvényt vásároljon legkevesebb 1 forintos és legfeljebb 20 000 forintos darabáron a közgyűlést követő másfél évben.

A Masterplast résvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír pénteken 645 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 718 forint, a legalacsonyabb 500 forint volt.

A képen a Masterplast Nyrt. szabadkai gyára, MTI Fotó: Máthé Zoltán

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!